26.3.09

danes mi je Mojca Morya polepšala dan.
potrebovala sem fajn inštrumentalista za pomoč pri  izvedbi ene aplikacije, vendar je pri tem zoprno to, da bi se na moje vabilo, ki v štartu ni podkrepljeno z denarjem, odzval le redko kdo.
ampak mojca je nekaj posebnega. osebno se niti ne poznava pa je takoj bila pripravljena pomagat.

intuitivnost ne pozna meja.

19.3.09

moj najljubši muzikaličen inštrumentalist



ko so Audrey Hepburn vprašali kako neguje svojo lepoto, je postregla z zelo očarljivimi odgovori:
za lepoto ustnic govorite prijazno;
za prelepe oči poiščite in najdite tisto najlepše v ljudeh;
za bleščeče lase, dovolite otrokom, da enkrat dnevno s prsti počešejo vaše lase;
za vitko postavo, delite svojo hrano z lačnimi;
za dobro držo, hodite z znanjem v sebi in ne boste nikoli sami.

ljudje bolj kot stvari potrebujemo obnovo, poživljanje, potrjevanje, presojo zato nikoli ne zavrzite nobenega.
če pa boste potrebni pomoči, jo boste našli v svojih dlaneh. ko odrastete, boste odkrili, da imate dve roki; eno, da pomagate sebi, drugo, da pomagate drugim.
lepota ženske ni v obleki, ki jo nosi, v njeni postavi ali pričeski. njena lepota se opazi v njenih očeh, ki so vrata njenega srca. to je kraj kjer počiva ljubezen.


odkar veliko dojim in malo berem, se moj besedni zaklad izjemno redči. ah, nekje na vzhodu pa pravijo, da besedo najbolje uporabimo takrat, ko molčimo.

11.3.09

ti, ki si
ob meni
imam te 
rada.

torta je.
torta bo.

Untitled I

10.3.09

kaj pravi o samospoštovanju ayurveda:" samospoštovanje je jedro samozdravljenja. zaradi povezanosti med umom in telesom, je naš občutek samospoštovanja hkrati občutek samospoštovanja naših celic. razlog vidi ayurveda v tem, da je vsaka celica center inteligence in zavesti. vsaka celica nosi za svoj obstoj občutek o sebi. ravno občutek o sebi v celici je tisti, ki ohranja velikost in obliko celice. samospoštovanje, samozavest in dobro mnenje o samem sebi spodbujajo celično inteligenco, ki je nujna za ustrezno celično delovanje in odpornost.

samospoštovanje je tisto, ki krepi naše celice in vse aspekte našega telesa. pomanjkanje samozavesti in ljubezni do sebe je škodljivo.

rak je primer tega pomanjkanja. celice raka so izgubile svojo inteligenco, zato rastejo ločeno od telesa. so nepravilne in nosijo izoliran in sebičen občutek o sebi, ki je v konfliktu z življenjem zdravih celic. 

zato je samospoštovanje pomembno za ohranitev imunitete. če se ljubite take kot ste, boste razvili zaupanje in to bo ozdravilo bolezen. zato je celična imuniteta ali naravni imunski sistem odvisen  od samospoštovanja".

ugotavljam, da je farmacija resnični nateg bolnih ljudi.
pečem torto.
zanj.
ker postaja star.
in mogoče pameten.
ne vem kaj je bolje, biti star ali pameten.

ah, važno, da bojo v torti tudi mandlji.

8.3.09

odjavila sem se s frisbuka. dnevi so zato postali daljši. radovednost kaj počnejo moji virtualni prijatelji pa zaposlim s čim drugim. danes sem radovednila o tem kaj pravita o rastlinstvu Ašič in Kneipp. 
prijatelji pa naj se pišejo nekam, če ne morejo priti na obisk ali pa mene povabiti na kavo ali čaj.

frisbuk oddaljuje in niti približno ne zbližuje.